ESTHER - GASTGEZIN

Toen de gelegenheid zich voordeed om gastgezin te worden twijfelde ik geen moment. Zeker niet daar het om kittens zou gaan.
Kittens hebben was een grote droom van mij maar realiteitszin heeft de overhand en mijn dieren zijn allemaal geneutraliseerd.
Er zijn te veel huisdieren in Nederland zonder huis en helaas moeten er veel dieren om verschillende reden bij hun baasjes weg.
Een van onze eigen katten komt ook uit een project en kon helaas niet terug naar huis. Wij zijn heel blij met onze inmiddels 17 jarige rode kater.
Voor Stichting Zwerfkat Boxtel gaan opvangen vond ik dus een heel goed idee.
Ik heb een slaapkamer omgebouwd tot kittenkamer. Een krabpaal, mandjes, speelgoed, een radio en rust. De kleintjes die komen zijn meestal nog bangen het duurt even voordat ze weer tot zichzelf zijn gekomen en de wereld willen ontdekken.
Het is op tijd op, de kattenbakken verschonen, eten geven en de kleintjes aandacht geven. Wanneer ze er aan toe zijn komen ze in de woonkamer en worden zeomringd door huislijkheid en een normaal leventje. Zo doen we dat stap voor stap.
Ze leren hier veel want er zijn dieren, gordijnen, planten en etenswaren. En ze leren snel want ze zien en leren van mijn eigen katten.
Wat heel lief is is dat mijn eigen kater de kleintjes als het ware adopteert en heerlijk met ze knuffelt.
Het is moeilijk als ze weer weggaan. Maar de mensen waar ze naartoe gaan zijn echte kattenliefhebbers en geven hen een mooie toekomst. Ik krijg nog regelmatigfoto's van de opgroeiende kittens. En als deze mensen happy zijn én de kittens zijn happy maakt mijn hart een sprongetje en dan is er weer ruimtevoor nieuwe kittens die opvang nodig hebben.
Gastgezin zijn is heerlijk, je hebt altijd leven in huis. En zeg nou zelf, deze lieverds wil je toch niet op straat groot laten worden.
Daar hebben wij het dagelijks kattenbakken schoonmaken en kilo's voer aanslepen er heel graag voor over.
Esther.