Kater Jip!

*Een eigenaar van Jip is helaas nooit gevonden. Inmiddels is Jip een vaste bewoner van Stichting Kansarme Dieren. Jip heeft kattenaids en een allergie. Hij
heeft er zijn plekje helemaal gevonden en wordt liefdevol verzorgd.

24 april 2016

Via Facebook zagen wij een melding over een zwerfkat die er slecht aan toe was. Wij zijn op de plek gaan kijken en zagen hem al snel zitten. Een wit/zwarte ongecastreerde kater. Hij zag er inderdaad niet goed uit. Z'n witte vacht was zeker niet meer wit, eerder geel met vieze zwarte vlekken en allerlei vreemde dingen in zijn vacht.

Omdat de vrouw die hem al jaren voerde er ook bij was konden we Jip eenvoudig in een reismand krijgen en we zijn meteen doorgereden naar onze dierenarts.

Jip is meteen onder narcose gebracht zodat hij goed onderzocht kon worden. Hij bleek helemaal onder de luizen te zitten dus hij is meteen helemaal gewassen. Hij blijkt al wat ouder te zijn, ongeveer 8 jaar maar dit is natuurlijk een schatting. Veel tanden zijn afgebroken maar hij kan gewoon goed eten. Jip is meteen ontwormd, ontvlooit, gecastreerd en gechipt. Jip mag nu eerst even lekker bijkomen bij een  gastgezin, zodra hij weer aangesterkt is en van de luizen af is mag hij opzoek naar een heel goed huisje. Ondertussen zullen we ook gaan kijken of er misschien iemand is die Jip al jaren mist.