Cato

18-08-2018

Lieve Cato heeft het écht niet leuk gehad.
Ooit was ze een geliefd huisdier. Tot de dag dat ze harteloos buiten werd gezet, in de hoop dat ze zelf wel weg zou gaan en nooit meer terug zou komen. Ongesteriliseerd.
Je kunt wel raden hoe haar toekomst er toen uit zag.
Nest na nest op de wereld zetten met gevaar voor eigen leven. En in dit geval letterlijk.
Al die kittens werden toch wel heel 'vervelend' voor de mensen en ze werden het zo zat dat ze dreigden haar dood te slaan zodat ze van het 'probleem' af zouden zijn.

En wat kon Cato er aan doen? Niemand heeft de verantwoording genomen om haar te laten steriliseren. Ze is aan haar lot overgelaten.
Ze heeft al meerdere van haar kittens doodgebeten zien worden door de hond en ook deze keer ging het mis.
Tijdens haar bevalling werd ze gestoord door de hond, volledig gestresst en in paniek is ze tijdens haar bevalling gevlucht in het stro en gevonden met 1 overgebleven kitten.
Ze is meteen weggehaald daar want dit mag haar nooit meer overkomen! Ze verblijft met haar enig kitten in een gastgezin. Eindelijk is ze veilig.

De hele situatie heeft haar veel stress opgeleverd, ze bleef een ontzettend dikke, harde buik houden wat het gastgezin niet vertrouwde. Omdat ze in haar bevalling gestoord is zouden er nog kittens in haar buik kunnen zitten.
Midden in de nacht is het gastgezin met haar en haar kitten naar de dierenarts gereden, er bleken gelukkig geen kittens meer in haar buik te zitten. Wel heeft ze een abnormaal opgezette maag. Ze is onderzocht en heeft medicatie gekregen om de boel tot rust te laten komen.

Update mamapoes Vita (voorheen Cato) en haar kitten

Het gaat inmiddels een stuk beter met Vita.
Ze heeft een zeer stressvolle bevalling gehad en kort daarna een dierenartsbezoek omdat er zorgen waren om haar buik, maar gelukkig is het inmiddels allemaal rustig en voelt ze zich goed. Ze is ongelofelijk lief en ontspannen in het gastgezin waar ze verblijft.
Haar baby Ovie doet het hartstikke goed. Hij groeit goed en opent inmiddels zijn oogjes.

Afgelopen week hebben we in het centrum 2 kleine kittens van max 3 weken opgehaald die gevonden zijn zonder moeder. Er was een moeder en er waren 4 kittens, maar toen wij kwamen waren er helaas nog maar 2 kittens. Ze zaten verstopt onder het hout maar kwamen al snel aangekropen toen ze ons hoorden en lieten zich makkelijk pakken.
Ze hadden ontzettend vieze en ontstoken ogen dus we hadden ook geen andere keuze dan ze mee te nemen.
Als dit niet behandeld wordt gaat dat van kwaad tot erger.
We hadden al het vermoeden dat mamapoes de kittens aan het verplaatsen was want zo klein als ze zijn kunnen ze niet zelf de omheinde tuin uit wandelen.
's Middags zijn de kittens ontdekt en heeft mamapoes onraad geroken en tijdens het avondeten toen er niemand meer in de tuin was is ze ze gaan verplaatsen. Gelukkig waren we op tijd voor deze 2.
Mamapoes en de andere 2 kittens zijn niet meer gezien helaas. Buurtbewoners houden ogen en oren open of ze nog gezien worden.
De 2 ukjes zijn meteen behandeld voor de ontstoken ogen, zo klein nog en ze riepen zo om hun mama.

We hebben besloten ze bij mama Vita te brengen in de hoop dat zij ze zou accepteren. En gelukkig, dat doet ze. Zie foto.
Vita keek eerst nog een beetje verbaasd maar inmiddels is het een tevreden gezinnetje zo en heeft ze de 2 kleintjes (ze lijken groot naast Ovie) geaccepteerd en zorgt goed voor ze.
Hier zijn we ontzettend blij mee, de 2 ukjes waren nog te klein om nu al zonder mama verder op te groeien en nu hebben ze een nieuwe mama. En daarnaast heeft kleine Ovie gelijk 2 speelmaatjes om mee te spelen.