Romy

Onze lieve Romy kwam eind oktober 2022 bij ons binnen toen ze 5 weken oud was. 
Na een week werd ze ziek, hoge koorts die maar niet wilde zakken ondanks alle medicatie. Na 2 weken kregen we de diagnose Fip. Gelukkig wisten wij dat er een experimenteel medicijn bestaat, nog niet te verkrijgen via de dierenarts maar wel via andere wegen. Uiteraard zijn we deze strijd aangegaan.

De behandeling hield in dat ze 85 dagen lang elke dag een injectie moest krijgen met het medicijn genaamd SAK. Een vaak erg pijnlijke injectie. Daarna volgt er een observatieperiode van ook weer 85 dagen.

De behandeling tegen Fip is succesvol gebleken en Romy werd een gezonde puber. Omdat Fip getriggerd word door stress is al voor haar eerste verjaardag besloten dat Romy wegens haar gezondheid een vaste bewoner van de Stichting blijft. Een verhuizing zou immers al te veel stress met zich meebrengen en we willen geen risico's nemen.

Romy ontwikkelde wel ernstige obstipatie door de Fip waardoor ze meerdere malen opgenomen moest worden bij de dierenarts en uiteindelijk bij het dierenziekenhuis. Ze heeft het een tijd goed gedaan met medicatie om de obstipatie onder controle te houden maar helaas bleek dit op lange termijn niet voldoende.

Helaas kwamen Romy haar problemen met obstipatie terug en meermaals moest ze onder narcose om haar van haar ontlasting af te helpen. Ook ontwikkelde zich een megacolon waardoor haar dikke darm de elasticiteit en spierkracht verloor. We kwamen op het punt dat de enige oplossing nog een operatie was waarbij haar dikke darm geheel of grotendeels verwijderd zou gaan worden.

Op 15 September 2023 was het zover, nota bene op haar eerste verjaardag: Romy kreeg een spannende, zware operatie die haar toekomst zou bepalen.
Tijdens de operatie werd duidelijk dat haar dikke darm helemaal niets meer voor haar deed. Naast 35 cm dikke darm werd ook haar blinde darm verwijderd.
Na de operatie brak een spannende tijd aan omdat er kans was op complicaties zoals lekkage wat fataal zou kunnen zijn.
Gelukkig is Romy de herstelperiode goed doorgekomen en kunnen we zeggen dat het nu (December 2023) goed met haar gaat.
Romy heeft chronisch dunne ontlasting, omdat ze geen dikke darm meer heeft. Om uitdroging te verkomen krijgt Romy iso-gel dat vocht onttrekt uit haar ontlasting zodat de ontlasting niet waterdun is en haar vocht gehalte stabiel blijft.

En wat een ander katje is Romy geworden. Van een poesje dat veelal sliep en maar lag rond te kijken is het nu een speelse, vrolijke poes geworden.
Ze is verlost van de pijn in haar buikje en kan gewoon kat zijn.
En wat zijn we daar enorm dankbaar voor en blij mee!

Voor Romy zoeken we mensen voor wie zij extra speciaal mag zijn.
Word jij adoptieouder van Romy? Voor 10 euro per maand ben je haar adoptieouder en word je regelmatig op de hoogte gehouden over Romy en de gekke fratsen die ze uithaalt. 
Je kunt ook met meerdere mensen samen adoptieouder zijn natuurlijk, bijvoorbeeld samen met je broer of zus, vader of moeder of wellicht met je vriendengroep?

Om adoptieouder te worden stuur je een mailtje naar info@zwerfkatboxtel.nl