Onze katten


Lex

Lieve Lex is een kat met een bijzonder verhaal.
Lex heeft een tijd buiten geleefd en is bij mensen aan komen lopen. Er was duidelijk iets aan de hand met hem want hij kon erg moeilijk lopen en viel steeds om. De mensen zochten hulp en zo kwam Lex bij ons. Een eigenaar is nooit gevonden.

Wat er met hem gebeurd is, is onduidelijk maar Lex bleek gehandicapt. Lopen was moeilijk voor hem, evenals eten en naar de wc gaan. Het vertrouwen in mensen was hij ook kwijt geraakt. Bij het gastgezin is Lex liefdevol opgenomen en mocht hij tot rust komen. Lex is helemaal onderzocht door onze dierenarts, er is niets gebroken of beschadigd en zijn bloeduitslagen zijn helemaal goed. Zijn leeftijd is geschat op 5 a 6 jaar.

Toen Lex bij ons kwam was zijn vacht vies en vol klitten. Met borstelen en het knippen van de klitten heeft hij nu weer een mooi glanzend vachtje. Om goed naar de wc te kunnen krijgt hij vezelrijke brokjes. Dat lust hij graag. Lex gebruikt een kattenbak met een lage instap en zonder deksel. Dat is voor hem prettig. Hij gaat netjes op de bak hoor.

Lichamelijk heeft Lex letterlijk goede stappen vooruit gemaakt en inmiddels loopt hij dan ook een stuk beter. Hij heeft behandelingen bij dierostheopatie speciaal voor katten gehad. Wel blijft hij gehandicapt, zo kan hij niet springen of ergens op klimmen. Een veilige omgeving is zeer belangrijk voor Lex, evenals fijne, veilige slaapplekjes. Uiteraard moet Lex een binnenkat blijven.

We zoeken voor hem een ervaren kattenmens of kattenmensen en een huisje waar geen andere huisdieren wonen. Ook kinderen zijn te druk voor hem.
Lex heeft baat hij een rustig huishouden of bij iemand alleen waar hij op zijn tijd aandacht krijgt van zijn personeel, lekker verwend word en ook zijn eigen gang kan gaan. 

Lex is geen echte knuffelkat, hij vind het wel gezellig om bij je te zijn maar dat geplak hoeft voor hem niet. Een aaitje kan hij waarderen en soms geeft hij kopjes. Hij is dol op kattensnoepjes en snackjes en die eet hij bij zijn gastgezin uit de hand. Ze heeft rustig aan het vertrouwen opgebouwd met Lex.

Lex is een ontzettend lieve schat en verdient een fantastisch thuis waar hij zichzelf mag zijn en het hem aan niets ontbreekt.
Uiteraard is Lex inmiddels gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. 

Staat zijn gouden mandje bij jou en wil je komen kennismaken met deze knappe kater?Dan nodigen we je van harte uit om een email te sturen en je woon/leefsituatie te delen met ons via info@zwerfkatboxtel.nl

Ook als je vragen hebt, vragen we je om ons een email te sturen. 


Tchiki

Hallo allemaal, ik ben Tchiki! Zoals je op de foto's wel ziet heb ik eigenlijk geen tijd om te poseren voor de camera maar een fotootje van mezelf erbij is toch wel zo leuk!
Mijn pleegmams heeft haar best gedaan, maar door de dekens bij me weg te trekken sta ik er wel een beetje slaperig op hihi. Ik lig liever lekker warm onder de dekens, dat vind ik echt heerrrlijk!

Ik ben een lieve knuffelkat voor de mensen die ik ken. Als ik je niet ken moet ik even een beetje wennen en weten dat ik je kan vertrouwen. Als dat goed zit kom ik uit mijn schulp en kruip ik graag bij je op de bank. Lekker snoezen samen onder de dekens, mijn favoriete bezigheid! 

Wat ik ook heel fijn vind is chillen in mijn curver bak (zie foto 3). Hier ligt altijd een lekker fleece kleed voor mij in en zo heb ik mijn eigen privé sauna. Ze verklaren me wel eens voor gek, maar ik vind het heerlijk!

Ik ben niet gecharmeerd van het gezelschap van andere katten/huisdieren. Ook zoek ik een huisje zonder jonge kinderen. 

En oja mijn geboortedatum, dat is ook goed om jullie te vertellen: ik ben geboren op 1 mei 2020.
Natuurlijk ben ik gecastreerd, gechipt en gevaccineerd. 

Heb jij een lekker zacht deken voor mij, een plekje op de bank en geduld met me zodat ik je rustig kan leren kennen? Stuur dan een email naar info@zwerfkatboxtel.nl
De adoptiekosten zijn 150 euro.


Snoezel

Wauw, deze black beauty heet Snoezel en een beauty is ze ook echt met haar glanzende zwarte vacht en prachtige ogen.
Snoezel is een poes van 8 jaar. Ze heeft in haar jonge jaren altijd een huisje gehad maar is gaan zwerven toen er een kat bij is gekomen in huis. Steeds vaker en langer bleef ze weg.

Een tijdje geleden kregen wij een melding over Snoezel van mensen die haar al een poosje verzorgde maar geen idee hadden of ze van iemand was. Na een korte zoektocht vonden we de oorspronkelijke eigenaar die Snoezel niet terug kon nemen.
Zo hebben wij Snoezel overgenomen zodat ze weer een fijn thuis gaat krijgen.
Gelukkig is Snoezel jaren geleden als jonge poes al gesteriliseerd zodat ze geen nestjes heeft gekregen in de tijd dat ze rondgezworven heeft.

We hebben Snoezel leren kennen als een rustige en lieve poes. In het begin een beetje afwachtend, ze word graag rustig benaderd.
En dan kan ze genieten van fijne aaitjes en aandacht.
Ze kruipt graag onder de dekens en ligt graag bij je op de bank of op bed.

Ze is het gewend om naar buiten te kunnen maar als je haar graag in de tuin houdt kun je deze natuurlijk afschermen. De dierenarts heeft Snoezel helemaal nagekeken, Snoezel gedroeg zich heel netjes en is gezond verklaard. Na de nodige complimenten over een mooi gebit, glanzende vacht, goede longen en hart kreeg ze haar vaccinatie en chip.
En zo is Snoezel bijna klaar voor een nieuw thuis. Ze heeft nog één vaccinatie nodig maar ze mag al wel bezoek ontvangen.

Wat gunnen we deze meid een eigen thuis waar ze kan gaan genieten en zich weer thuis mag voelen.
Voor lieve Snoezel zoeken we een huisje zonder jonge kinderen, oudere kinderen die rustig met haar omgaan zou wel kunnen.
Heb jij het gouden mandje voor Snoezel? Dan horen we heel graag van je via info@zwerfkatboxtel.nl
Het adoptiebedrag is €150 Jaz en Chefke

Chefke (rood/wit) en Jaz (zwart/wit) zoeken samen hun gouden mandje.

Chefke en Jaz zijn geboren in mei 2022 en vieren deze maand dus hun 2e verjaardag! Jaz en Chefke zijn typische 'kat uit de boom kijkers'. Ze hebben even tijd nodig om te wennen aan nieuwe mensen of een nieuwe situatie. Maar als ze eenmaal vertrouwd zijn, zijn het je beste vrienden en dol op aandacht.
Maar voor je deze liefde verdient moet je geduld hebben met deze twee. Je krijgt er uiteindelijk het mooiste cadeau voor terug: vriendschap voor het leven

Zodra Chefke je kent en vertrouwd komt hij regelmatig met je knuffelen en bij je liggen.Hij kan zich ook goed zelf vermaken. Klimmen is zijn hobby, dus een fijne krabpaal kan hij zeker waarderen.
Jaz went wat sneller als Chefke, maar ook zij heeft hiervoor tijd nodig.Jaz kan nog wel eens jaloers zijn als je een andere kat roept of knuffelt.Dan komt ze gelijk om de aandacht op te eisen en zal je dan ook strak aan kijken tot ze de aandacht krijgt. 

Jaz en Chefke vinden het heerlijk om buiten in de kattenren te zijn dus ze zouden het geweldig vinden als ze naar buiten kunnen in een afgesloten tuin of als je een kattenren voor ze hebt, daar genieten ze erg van.Beiden houden niet van opgetild worden. We zoeken een rustig huisje voor deze lieverds bij iemand of bij mensen die ze de tijd geven om te kunnen wennen.

Ze worden niet in een gezin met kinderen geplaatst. Honden vinden ze erg spannend maar met andere katten kunnen ze prima samenleven. Dit zijn ze gewend in het gastgezin en dit gaat goed.
Heb jij het gouden mandje voor deze twee? Stuur dan een mailtje naar info@zwerfkatboxtel.nl

Ze zijn uiteraard gecastreerd/gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.Het adoptiebedrag voor samen is €300. 


Charlie (gereserveerd)

Mogen we je voorstellen aan Charlie?
Wat is ze ongelooflijk knap hè!
Nog geen 8 maanden oud en al veel meegemaakt.

Charlie is vanuit een asiel terecht gekomen bij één van onze gastgezinnen. In de regio van het asiel was er namelijk geen gastgezin beschikbaar die Charlie kon socialiseren. En dat was hard nodig.
Ze is namelijk op jonge leeftijd op straat gevonden en in het asiel terechtgekomen. Daar liep ze niesziekte op. Helaas is dat chronisch geworden waardoor ze maanden lang alleen in een ruimte verbleef. Daardoor heeft zij heel veel gemist.
In het gastgezin haalt ze dat dubbel en dwars in. De wereld is haar speeltuin, alles is een avontuur en haar blik is ontwapenend.
Binnen 2 weken durfde ze al naar beneden te komen en binnen 3 weken lag ze op schoot te spinnen. Ontzettend dapper!

Charlie speelt met alles en kan zichzelf uuuuuren vermaken met een simpel balletje.
Ze houdt wel van afwisseling en een beetje uitdaging op z'n tijd.
Charlie is heel lief en zachtaardig, maar vindt het soms nog spannend allemaal. Zoals onverwachte bewegingen en harde geluiden. We begrijpen dat mensen haar het liefst willen oppakken en doodknuffelen, maar Charlie wil met 4 pootjes op de grond blijven. Ze komt zelf naar je toe voor een knuffel. Op haar tempo. Ze komt ook graag tegen je aan liggen en sinds kort zelfs op schoot! Ze vindt kroelen héérlijk. Wel graag met een rustige benadering. Geduld en beleid zijn de toverwoorden.

Als ze niet druk is met spelen dan is ze graag bij je in de buurt.
Als Charlie schrikt of bang is, kan ze blazen, maar dat is heus niet negatief bedoeld. Ze doet echt geen vlieg kwaad.
Ze zou heel graag willen spelen met de volwassen katten van het gastgezin, maar weet niet zo goed hoe. Ze pakt het vaak te enthousiast of onhandig aan. Dat is ook niet zo gek. Door de eenzame opsluiting in het asiel kent zij de katten-etiquette niet zo goed.
Daarom plaatsen we haar enkel bij een stabiel, speels leeftijdsgenootje met dezelfde energie en anders plaatsen we haar zonder andere katten. Dat is voor Charlie ook helemaal prima. Wel bij iemand die regelmatig thuis is en haar de nodige aandacht kan geven. Er moet natuurlijk wel gespeeld en geknuffeld worden samen.
Behalve met balletjes en muisjes spelen heeft ze nog meer hobbies. Zoals achter een hengel aanrennen en naar buiten kijken.

We denken dat Charlie het heel leuk zou vinden als ze naar buiten zou kunnen, al is het op een veilig afgezet balkon. Een afgeschermde tuin is ook hartstikke prima.
Charlie heeft een rustig huishouden nodig om verder te kunnen ontwikkelen. Daarom plaatsen we haar niet in gezinnen met kinderen. Dat is echt te druk voor haar.
Zoals aangegeven heeft Charlie chronische niesziekte. Ze lijkt er zelf weinig last van te hebben, maar je hoort haar af en toe een beetje rochelen en ze niest zo af en toe. Soms met een snottebel.
Met een weerstandsverhogend poedertje door haar natvoer is het aardig stabiel te houden.
Bij stress of opwinding kan het wat erger zijn.
Ze heeft meer goede dagen dan mindere dagen.

We zoeken iemand (of 2 iemanden mag natuurlijk ook) met geduld en die ervaring heeft met bange katjes. Bij wie zij vooral zichzelf mag zijn. Een warme schoot, wat speelgoed en af en toe een frisse neus halen, meer vraagt deze knappe lieverd niet.
Wie ziet hier een match in en wil komen kennismaken?

Natuurlijk is Charlie gesteriliseerd, gechipt en gevaccineerd.
Stuur een berichtje naar info@zwerfkatboxtel.nl
Het adoptiebedrag is €150