Bestuursleden Vrijwilligers Werkwijze Downloads

Over SZB

De Stichting is opgericht door een aantal enthousiaste vrijwilligers die katten een warm hart toedragen. Onze vrijwilligers ontvangen geen vergoeding, alle donaties worden volledig besteed aan het helpen van de zwerfkatten.

Helaas zijn er nog veel te veel zwerfkatten in Nederland. Zij moeten zien te overleven, raken gewond, worden ziek en helaas vermenigvuldigen ze zich razendsnel. Ook zorgt deze groep katten voor overlast waardoor ze overal worden weggejaagd, of nog erger, ze worden vergiftigd of mishandeld.

Kittens die in het wild worden geboren kunnen gelukkig gesocialiseerd worden maar een oudere kat die gewend is om buiten te leven kan niet meer wennen aan mensen. Voor deze katten biedt de Stichting hulp door middel van TNR ( Trap, Neuter, Return).

De katten worden diervriendelijk gevangen met behulp van een vangkooi, gecastreerd en weer teruggeplaatst op de plek waar ze leven, mits dit kan. Loopt de kat gevaar op de plek waar hij woont of wordt hij daar niet gevoerd, dan zullen wij een andere plek voor deze kat zoeken. Op deze manier zal de kattenpopulatie niet groter worden en uiteindelijk verdwijnen.

In de Gemeente Boxtel zijn er helaas veel Zwerfkatten aanwezig. Bekende plekken zijn het Industrieterrein en campings maar daarnaast worden er veel kittens geboren in en rondom het Centrum van Boxtel. Stichting Zwerfkat Boxtel wil deze katten graag helpen zodat erger voorkomen kan worden.