De werkwijze van Stichting Zwerfkat Boxtel

Zodra wij een melding krijgen over een zwerfkat gaan wij ter plaatse en vangen de verwilderde kat met behulp van een vangkooi. De kat wordt door onze dierenarts nagekeken, gecastreerd en gechipt. Na een aantal dagen in onze opvang wordt de kat weer terug geplaatst in zijn eigen vertrouwde omgeving. Is dit niet mogelijk omdat de kat op deze plek gevaar loopt dan gaan wij op zoek naar een andere plek, dit kan een boerderij of andere permanente opvang zijn.

Blijkt het niet om een verwilderde kat te gaan dan gaan wij eerst op zoek naar een eventuele eigenaar. Wordt deze niet gevonden, dan gaan wij na de wettelijk verplichte wachtperiode van 2 weken op zoek naar een goed huisje voor de kat. Tamme katten worden door ons altijd eerst gecastreerd, gechipt en inge├źnt.

Verwilderde kittens worden door onze gastgezinnen gesocialiseerd en mogen daarna op zoek naar een goed huisje. Ze krijgen hun eerste enting met 9 weken, ook zullen ze dan gechipt worden. De tweede enting volgt wanneer zij 13 weken zijn en daarna zijn ze in principe klaar om te verhuizen.