Extra voorwaarden adoptie kittens

Er is natuurlijk niks zo mooi als kittens samen te zien spelen. Maar het spelen dat kittens samen doen heeft ook een belangrijk aandeel in de opvoeding. Kittens leren op die manier dat ze niet te hard mogen bijten, het broertje of zusje zal dat zeker aangeven en zo leren de kittens heel veel van elkaar. Eerlijk is eerlijk: een mens kan een soortgenootje hierin nooit vervangen. We kunnen nog zoveel met een kitten spelen, voor een kitten is het het leukste om lekker met een ander kitten te kunnen spelen en ravotten.

Sommige mensen denken dat als ze maar veel met een kitten spelen en veel aandacht geven, dit voldoende is. Helaas hebben wij maar al te vaak de vraag gehad: " Waarom is mijn kitten onhandelbaar? Hij springt steeds op me en bijt me heel hard. Ook maakt het kitten van alles kapot. Ik speel er echt genoeg mee en het hele huis ligt vol speelgoed, maar niks helpt."

Dit zijn dus meestal kittens die zonder soortgenoot opgroeien en vaak gaat dit gedrag van kwaad tot erger. Een kat alleen zal zich vaak vervelen en daardoor, letterlijk, kattenkwaad uithalen.
In het uiterste geval kun je een onderhandelbare kat krijgen en dan is het natuurlijk helemaal niet leuk meer. Er zijn nog veel te veel katten die wegens gedragsproblemen naar het asiel gebracht worden.

Om dit te voorkomen plaatsen wij kittens altijd samen of bij een andere niet te oude kat die nog speels is. Maar natuurlijk zijn er ook katten die absoluut niet met een andere kat willen samenleven.
Deze katten mogen uiteraard wel alleen verhuizen.