DE EERSTE ZWERFKITTENS VAN 2019

April 2019

De eerste zwerfkittens van 2019 zijn ook bij ons een feit!
Op 30 April eind van de middag kregen we een melding over 2 moederpoezen met 2 nestjes kittens.
De 2 moederpoezen, zwerfpoezen, zijn moeder en dochter van elkaar. De jongste is zelf een kitten van vorig jaar en is zelf net 1 jaar en nog hartstikke jong. Dit is haar 1e nest.
De poezen worden door hele lieve mensen verzorgd en de dames hadden hun kittens in de tuin van de buurman gelegd die daar niet zo blij mee was.

Zelf de moederpoezen vangen was niet gelukt en de melders contact met ons op.
De kittens waren door de buurman al verzameld in een doosje en afgegeven bij de melders. 8 stuks in totaal.
4 van MamaLou en 4 van MamaJacqueline. MamaLou had er 5 maar eentje was helaas al overleden.
Een van onze vrijwilligers is gaan kijken en heeft 2 vangkooien geplaatst voor de moederpoezen.
Al bij het plaatsen van de vangkooien en neerleggen van het voer kwamen beide moeders op een afstandje kijken. Ze wisten dat hun kittens ook in de buurt moesten zijn en ze hadden trek.
Al snel hadden we MamaLou in de vangkooi. Yes! MamaJacqueline stond naast de vangkooi toen de klep dichtviel en schrok natuurlijk.

De vangkooi met MamaLou vast in de auto gezet en hopen dat MamaJacqueline niet te erg geschrokken zou zijn.
Van achter het gordijn bij de melders binnen in spanning kijken of ook MamaJacqueline in de vangkooi zou lopen. Al snel was ze er weer en liep ze de vangkooi in. Het was nog even spannend want ze stond heel slim met haar pootjes over het klepje heen waar ze óp moet gaan staan. En zo stond ze lekker te eten, slimme dame! Gelukkig duurde het niet heel lang voor ze haar pootje op het klepje drukte en ook deze vangkooi viel dicht.

MamaJacqueline ook in de auto, de kittens in een mandje met een warme deken en we konden vertrekken met 10 katten in totaal.
Beide moeders zijn in hun gastgezinnen weer herenigd met hun kittens en kunnen ze nu veilig en in alle rust verzorgen en groot brengen.
Op wat snotoogjes in het ene gezinnetje na lijkt alles gezond.
De kittens van MamaLou zijn bijna 3 weken oud en de kittens van MamaJacqueline zijn 1,5 week oud. De allerkleinsten hebben hun oogjes nog dicht.

Welkom Lou en Jacqueline en jullie 8 mooie kittens! We gaan goed voor jullie zorgen! <3