De lamme en de blinde 

Augustus 2023

Hierbij column nr 2 van Juan waarbij we vooraf een kort schrijven vanuit onze kant toevoegen:
De column gaat over onze Diablo maar inmiddels is een en ander verandert in de gezondheidssituatie van Diablo wat we graag met jullie willen delen.
Diablo kreeg koorts en werd ziek. Uit bloedonderzoek kwam een infectie naar voren. Verschillende antibiotica, pijnstillers en zelfs prednison en sterkere pijnstillers hielpen niet om Diablo op te laten knappen en om de koorts te laten zakken.
In overleg met de dierenarts zijn we de behandeling tegen FIP opgestart.
De volgende dag was de koorts weg en knapte Diablo zienderogen op!
Diablo volgt nu een behandeling van 84 dagen tegen FIP. Het is een kostbare behandeling maar het enige medicijn voor katten die FIP onder de leden hebben.
Vragen om hulp is absoluut niet leuk maar wel enorm nodig om Diablo te kunnen helpen.
Wil je Diablo steunen om weer beter te worden, hebben we een betaallink geplaatst waarbij je zelf het bedrag kunt aanpassen.
We zijn jullie meer dan dankbaar.

https://betaalverzoek.rabobank.nl/betaalverzoek/...


En dan nu natuurlijk de beloofde column van Juan:

De lamme en de blinde

Uit eigen ervaring weet ik dat er in Spanje over het algemeen slecht met dieren wordt omgegaan. Er verandert gelukkig wel iets maar ik vermoed dat e.e.a. in de genen zit wat maakt dat nogal wat honden en katten geschopt en geslagen worden. Beetje zoals in NL met dieren in de bio-industrie wordt omgegaan zeg maar.

Toch ben ik blij dat ook dieren, in dit geval zwerfkatten met een aandoening of een handicap, bij SZB (Stichting Zwerfkat Boxtel) onderdak vinden. Sterker nog, één van de bestuursleden heeft een blinde kat en een kat met een neurologische aandoening (verlammingsverschijnselen) onder haar hoede. Deze katten zwierven eerst over de straten van Zuid-Spanje om uiteindelijk via allerlei omwegen een nieuwe start te maken bij SZB.

Diablo (de kat met verlammingsverschijnselen) was in Zuid-Spanje de beste maatjes met Serge de stier. Serge was een goedzak, intens zwart van kleur, groot en gespierd. Ondanks dat Diablo zich maar moeilijk kon voortbewegen spraken zij iedere dag af, meestal onder een oude olijfboom. Beiden wisten dat op een dag Serge opgehaald zou worden om in een arena te laten zien wat hij waard was. Onder het mom van 'kunst & cultuur' zou Serge vernederd worden terwijl een toreador onder luid applaus een ongelijke strijd met hem zou aangaan. Een strijd waarvan de uitkomst allang zou vaststaan...

Serge was het 'type' filosoof. Echter, Serge had geen antwoord op de vraag waarom Diablo verlammingsverschijnselen had en hijzelf in een arena zou eindigen. Met vochtige ogen zei Diablo altijd: 'Helaas is dit ons lot, Serge.' Diablo had niet kunnen weten dat zijn uiteindelijke lot bij SZB zou liggen. 

Samen met zijn blinde vriend Stevie maakt Diablo de tuin van het bestuurslid niet alleen onveilig maar heeft hij ook een bepaald talent bij zichzelf ontdekt: Het talent om te slopen. Het dure siergras is bij hem het populairst. Leuk om je daar expres in te laten vallen en vervolgens 'onschuldig' om je heen te kijken en je 'ziekte' de schuld te geven. Ondanks dat zijn baasje helemaal gek van hem is blijft Diablo een grote deugniet. Regelmatig gaat Diablo naar een osteopaat om aan zijn balansproblematiek te werken. Samen met de wekelijkse inname van vitamine B12 lijkt deze therapie vooralsnog zoden aan de dijk te zetten.

Uiteraard kost dit alles veel geld. Vandaar dat de Stichting een veiling organiseert met als doel zoveel mogelijk geld op te halen. Dankzij allerlei giften zijn Diablo en Stevie gelukkig goed terecht gekomen. 

Een betrokken team van deze Stichting staat letterlijk dag en nacht klaar om zwerfkatten, kittens en katten met een 'vlekje' op te vangen en te plaatsen. Wat een helden! Echter, het klinkt als een cliché, dit team kan alleen met uw hulp helpen.

Juan Gonzalez (augustus 2023) – SZB -