Legendes

September 2023

Een kat heb ik nog. Spikey.
Toen hij jonger was kwam hij nog wel eens thuis met een vogel of een muis. Vol trots showde deze 'killer' zijn prooi alvorens midden in de woonkamer het slachtoffer achterloos achter te laten.
Nu is hij ouder en slaapt-ie veel. Ook kakt Spikey regelmatig of laat hij zich horen als-ie honger heeft. Daarna gaat hij weer slapen... of kakken.

Spikey is vernoemd naar de huisgenoot van Hugh Grant. Hugh Grant speelde ooit samen met de (nog steeds) beeldschone Julia Roberts een hoofdrol in de film 'Nothing Hill.' De huisgenoot, genaamd Spikey, blowde zich een slag in de rondte, waarbij hij soms een duikbril op had en een kapsel droeg à la Boris Johnson. Spikey zorgde ervoor dat de twee hoofdrolspelers bij elkaar bleven en nog lang en gelukkig leefden…

Een andere kat die ik had heette Seven en was vernoemd naar een personage uit de de tv-serie 'Star Trek The Next Generation (Eigenlijk heette die persoon 'Seven of 9').' Sevens' kapitein geloofde in het individu. Seven was in een ver verleden geassimileerd door wezens, genaamd De Borg. De Borg geloofden weer in het collectief. Dat werd dus heibel bij zoveel moraal. Seven werd ontvoerd en kreeg allerlei implantaten waardoor ze op een Borg leek. Nou verdenk ik Seven van meer implantaten maar dat terzijde.

Ooit had ik een lievelingskat genaamd Sheila. Toen mijn vrouw en ik haar in het asiel zagen waren we meteen verkocht. Heel brutaal en eigenwijs keek ze om zich heen. Ze was heel klein maar leek voor niets en niemand bang. 24 teken hebben we bij haar weggehaald. Helaas had Sheila een hartafwijking. Toch is zij nog 10 jaar geworden voordat zij het tijdelijke met het eeuwige verruilde.
Ik zal nooit vergeten dat ze in de tuin liep met een zwaar opgezwollen bekje. Echt iets voor haar om zich door een wesp te laten steken. Zo leerde ze. Door te ervaren. Sheila was vernoemd naar het liedje 'Oh Sheila' wat later ook nog door de veel te vroeg overleden Prince is uitgevoerd.

Een andere kat die mijn vrouw en ik hadden was Tommy. Tommy was een echt moederskindje en het lievelingetje van mijn vrouw. Soms werd hij belaagd door de andere katten. Zal wel aan zijn oortje hebben gelegen. Dat hing namelijk slap. Als hij weer eens gepest werd door de andere katten ging hij bij mijn vrouw schuilen wetende dat zij het voor hem opnam. Hij liep altijd achter haar aan. Tommy keek een beetje scheel en was heel zachtaardig. Op een dag was hij weg. We hebben werkelijk overal gezocht. Tevergeefs helaas...

Op een zonnige dag is Spikey te lui om moe te worden. Natuurlijk nestelt hij zich op de krant die je net aan het lezen bent of gaat-ie zitten op het toetsenbord van de laptop. Katten zorgen soms voor ongemak net als tuin- en buurtfeestjes, jengelende kinderen, blaffende honden en harde muziek.

Juan Gonzalez (september 2023) – SZB