Liv

In 2019 is Liv toch wel een van de meest bijzondere katjes geweest die we hebben mogen helpen.
Ze kwam in Juli meer dood dan levend bij ons binnen en meer dan eens vreesden we voor haar leven.
Het is vaak spannend geweest voor haar en voor ons en Liv liet ons dan ook meer dan eens versteld staan.
Liv is een heel speciaal meisje, een bijzonder meisje, een prachtig mooi meisje!
Dat ze anders was merkten we al snel en dat ze veel zorg nodig heeft ook.

Haar pleegmama's wisselenden de zorg in de mega drukke maanden af om zo zelf ook overeind te blijven.
Want met Liv zaten ze wel eens nachten op, om te zorgen dat ze genoeg at, dat ze wel warm genoeg bleef, om haar te steunen als het moeilijk was en ondertussen ging de zorg voor de anderen katten ook door.
Maar Liv bleek ook al snel een vechtertje. Want ze krabbelde zich door de moeilijke periodes heen, bleef steeds beter zelf op temperatuur en begon te eten als een bouwvakker.

Liv is inmiddels zelfs geadopteerd en woont in een liefdevol huisje waar ze alle liefde en zorg krijgt die zij nodig heeft.
Ze doet het goed en we zijn heel trots op haar.
Dank je wel Anneloes, dat jij je hart en huis hebt opengesteld voor Liv 💕


1 april 2020

Update over Liv, geschreven door haar vrouwtje Anneloes

Liv had haar draai op haar manier helemaal gevonden bij haar nieuwe thuis. Ze at, sliep, zat af en toe rond te kijken, dit alles altijd op haar warme kruik. Zo af en toe maakte ze een wandelingetje. Niet ver hoor. Liv was snel vermoeid.
De chiropractor Suzanne Brons had haar nog een behandeling gegeven en merkte dat het lijfje van Liv vooruitgang boekte.
Periodiek krijgt Liv nu een fijne behandeling van Suzanne en telkens is er een verbetering te zien. Ze heeft nog maar een paar kleine knelpuntjes.

Op 20 januari 2020 ging het ineens heel slecht met Liv. Ze at niet, werd niet warm.
Met spoed naar de dierenarts. Haar lichaamstemperatuur was zo laag, dat de thermometer de temperatuur niet meer kon meten.
De toestand van Liv was zo slecht dat ze met spoed overgebracht werd naar het Evidensia Dierenziekenhuis Hart van Brabant te Waalwijk.
De eerste conclusie daar was dwerggroei als gevolg van schildklierproblemen. Dit aan de hand van hoe het lijfje van Liv zich had ontwikkeld.
Liv is 4 dagen opgenomen geweest in het dierenziekenhuis. Ze lag daar in de couveuse aan het infuus. Direct is gestart met het geven van medicijnen die de trage schildklier ondersteunen. In die 4 dagen zijn er enorm veel onderzoeken geweest. Liv reageerde snel op de medicatie. Gelukkig!

Waarschijnlijk heeft Liv (aangeboren of als gevolg van een trauma) een storing in de communicatie tussen de hersengedeelten hypothalamus en de hypofyse wat lijkt op hypothyreoïdie.
Tot op de dag van vandaag is het niet helemaal duidelijk wat er aan de hand is. Liv reageert heel goed op de medicatie ter ondersteuning van de trage schildklier.
Liv groeit en groeit en ze krijgt steeds meer het lijfje van een normale kat (bijna dan). Ze gedraagt zich ook steeds meer als een echt poesje.
Mooi om deze ontwikkelingen te mogen zien en niet alleen ik geniet er van maar ook de dierenartsen die Liv behandelen en haar vroegere verzorgers Patty en Brenda en nog een paar "fans".
Liv heeft ons allemaal doen verbazen. Wat een vechtertje.

Ik weet nog goed dat ik 20 januari Patty belde dat Liv het niet zou gaan redden, omdat ze zo, zo ontzettend ziek was. Inmiddels wast ze zichzelf, speelt ze, kan ze ergens van af springen en kan ze al de trap oplopen. Ze is alert en reageert op haar omgeving. Ze is nieuwsgierig en komt naar me toe als ze honger heeft. Ze kletst op haar manier volop.
Ze heeft een duidelijke eigen wil, kan mopperen als de beste en van kroelen moet ze niks hebben, nou vooruit, onder haar kinnetje, dat vindt ze heerlijk!
Elke dag zien we nog een nieuwe ontwikkeling bij haar.

Liv heeft nog altijd moeite om haar temperatuur op pijl te houden. Als haar temperatuur zakt, dan gaat ze zelf naar haar warmtemat toe. Echt knap dat ze dat zelf kan aanvoelen. Omdat Liv nog steeds groeit, wordt de dosering bijna wekelijks aangepast en zal ze altijd onder controle van de dierenartsen/specialisten blijven staan, maar dat is niet erg.
Ik ben nog altijd blij dat Liv bij mij mag wonen. Ze is zo een bijzonder poesje!


20-07-2020

Dag lieve Liv...

Jij mooi bijzonder en bovenal dapper meisje. Al vaker kroop je door het oog van de naald. Zo vaak heb je ons versteld doen staan.
Je kwam in ernstige toestand als klein meisje bij ons, meer dood dan levend. Al snel wisten we dat jij een heel bijzonder meisje was, anders dan anderen.
Je kroop in zoveel harten en onze volgers leefden keer op keer met je mee. Jouw verzorgers legden je in de watjes en waren vaak dag en nacht voor jou in touw. En je was het meer dan waard!

Je werd geadopteerd door Anneloes.
Ze kende je verhaal en wist dat je een zorgenkindje was. Maar wat heeft zij je een fantastisch thuis gegeven.
Het ontbrak je nergens aan en je kreeg alles wat nodig was. Je maakte vooruitgang, genoot en deed het goed.
Dit weekend werd alles anders en sloeg je temperatuur over de kop. De dierenarts kreeg je temperatuur uiteindelijk omlaag maar de schade was al aangericht.
Je was op, zo moe en er is teveel beschadigd geraakt.
Het probleem komt waarschijnlijk uit je hersens, er is nog een mri gedaan en daar was duidelijk te zien dat er veel niet goed was in je hoofdje. Het kon niet meer.

Allerliefste Liv, rust nu maar dapper poezenmeisje. ♥
Vergeten doen we jou nooit, je zit voor altijd in onze harten!

Wij bedanken Anneloes uit de grond van onze harten voor haar liefde voor Liv.
Liv heeft een eigen thuis gehad waar ze zo ontzettend geliefd is en waar ze heeft mogen genieten.
We wensen je veel sterkte Anneloes 💕

Liv is 1 jaar geworden.