Poekie

2021

Poekie heeft geen leuk verleden gehad. Met haar eigenzinnige karakter werd ze niet geaccepteerd. Steeds weer moeten verkassen. Mensen wisten niet wat ze met haar aan moesten. Waardoor Poekie het vertrouwen verloor. Een neerwaartse spiraal waar vooral Poekie doodongelukkig van werd.

Ze verbleef een hele poos in één van onze gastgezinnen. Ze ontdooide wel wat maar duidelijk was dat Poekie de regie over haar eigen leven niet meer los liet. Zij is de baas, zij bepaalt. En als je dat niet accepteert kon je een uithaal krijgen. Zo kon ze plots omslaan, van een knuffelpoes naar een boze heks.
Haar gedrag kwam voort uit haar verleden, niet omdat ze niet leuk genoeg is. Poekie is fantastisch, een poes met een eigen karakter die nooit goed begrepen is.

Haar gastgezin gaf haar alle tijd en ruimte en liet haar vooral zichzelf zijn. En als Poekie boos was, gaf het gastgezin haar ruimte, liet haar merken dat dat niet erg was. Dan worden we niet boos op jou, dan houden we afstand maar zijn we er als je ons nodig hebt. En krijg je nog steeds lekkers hoor lieverd.

Maar een huisje vinden voor Poekie, dat bleek erg moeilijk. Knuffelkatten hebben zo een huisje en tja, dat was Poekie soms ook, maar soms ook helemaal niet. We wilden Poekie de teleurstelling besparen dat ze misschien weer weg zou moeten in een nieuw thuis omdat de mensen haar niet zouden begrijpen of haar toch niet leuk genoeg zouden vinden.
Een boerderijleven zou haar tekort doen want ze vind mensen heus wel leuk maar het zoeken naar dat ene mens, dat haar zou begrijpen en haar helemaal zichzelf zou laten zijn, dat was niet makkelijk.

We deden een oproep aan Hanna, eigenaresse van Dierentehuis de Achtste Hemel. Een grote dierenvriendin waarvan we wisten als Poekie daar zou mogen wonen, het goed met haar zou komen.
Het bleek dé match te zijn. Zowel voor Poekie als voor Hanna. 
Bij het lezen van ons verhaal werd Hanna enorm geraakt omdat het karakter van Poekie overeen bleek te komen met een eerder overleden kat van Hanna. Ze voelde dat het zo moest zijn dat Poekie bij haar zou komen wonen.
En zo geschiedde... Poekie mocht op reis naar de het noorden van het land. (tekst gaat verder onder de foto. 

Hanna schreef op haar facebookpagina het volgende:
Poekie is pas 6 jaar en verdient nog een fijn, lang leven. Een leven zonder moeten, een leven in vrijheid, met mij op de achtergrond, als ze me nodig heeft. Een leven waarin ze boos mag zijn, op mij, op iedereen, zolang ze maar voelt dat dit haar thuis is.
Dat ze niet hoeft te verkassen na een boze bui, dat er misschien zelfs ruimte komt voor innerlijke rust voor haar. In liefde. 

Update 2023.
Poekie leeft haar droomleven bij Hanna. We krijgen regelmatig updates en we mogen daarin ervaren dat Poekie zich thuis voelt en een fijn leven heeft. Een leven waarin zij zelf de regie heeft, en waarin ze gezien én geliefd word voor degene die ze is. Eindelijk.
Wij zijn trots op jou lieve, mooie Poekie. Geniet!