Rooie!

3 juni 2016

Arme Rooie,

We werden gevraagd om een kat te helpen die al jaren werd gevoerd door lieve mensen, hij had zelfs zijn eigen slaapplekje onder de carport met verschillende mandjes.

Rooie kwam een paar dagen niet meer eten.... en toen hij weer kwam liep hij mank, hij kon 1 voorpoot niet meer gebruiken en met een achterpoot liep hij helemaal mank, waarschijnlijk was hij aangereden. Gelukkig is dit vanzelf goed gekomen want de instanties die er voor bedoeld zijn, zijn niet thuis als het om een verwilderde kat gaat.

Rooie begon later allemaal vieze korsten te krijgen achter zijn oren, er was nu echt hulp nodig want zo kon het niet langer.
Linda zag in de krant dat Stichting Zwerfkat Boxtel was opgericht en nam contact met ons op. Natuurlijk gaan wij Rooie helpen!
Linda stuurde een bericht zodra Rooie er weer was om te eten, wij zijn erheen gegaan en binnen een half uur hadden we Rooie al in de vangkooi.

Bij de dierenarts bleek Rooie ernstige oormijt te hebben, hierdoor is hij ook al half doof geworden. Zijn oren zijn helemaal schoongemaakt en wat voor vieze zwarte troep kwam eruit zeg! Zijn oren zijn gezalfd en hij heeft nog een middel gekregen dat de oormijt doodt.

Arme Rooie, wat heb jij een jeuk gehad! Heel je oren tot bloedens toe open gekrabd.

Dat is nu voorbij en mag je straks weer lekker slapen in je eigen mandje onder de carport.

Uiteraard is Rooie ook meteen gecastreerd en behandeld tegen vlooien, die voelt zich weer de man nu.