Sylvester
2023

Sylvester is al bijna een jaar bij onze Stichting. Er werd gedreigd door een duivenmelker hem iets aan te doen dus we zijn hem snel gaan vangen.
Door ongelukkige omstandigheden is Sylvester nu bij gastgezin nummer 3.

Sylvester bleek bij zijn 2de gastgezin wel erg veel te drinken en ook kreeg hij daar een oorontsteking. Hij bleek diabetes te hebben. Een diabeteskat heeft 2 keer per dag een injectie met insuline nodig op vaste tijden. Omdat dit niet voor iedereen haalbaar is, verhuisde Sylvester naar zijn derde gastgezin.

Vervolgens zijn we in een hele medische molen beland met Syl. Zijn oorontsteking bleef terugkomen en dit bleek uiteindelijk een hele grote poliep in zijn oor te zijn, met behulp van Stichting Hanna hebben we de operatie van Syl kunnen betalen. Het was een heftige operatie via zijn kaak en schedel.

De diabetes van Syl is nog steeds niet onder controle, dan weer laag en dan weer heel hoog. Op dit moment zijn we druk bezig om zijn diabetes onder controle te krijgen.  

Sylvester is bij deze een vaste bewoner van de Stichting. Zijn gezondheid is te complex om hem ergens te kunnen plaatsen. Zijn gastgezin opent haar hart en huis voor hem om bij haar te blijven wonen. Sylvester heeft drie adoptieouders op afstand die hem financieel ondersteunen.

22-06-2023

Lieve, lieve Sylvester. Hoe beginnen we dit bericht nou? Schrijven dat jij niet meer bij ons bent doet ons veel verdriet. Waar beginnen we, wat moeten we zeggen?
Zo onverwachts hebben we jou moeten laten gaan dat het extra pijn doet, onze vrijwilligster, jouw verzorgster Jessica is stuk van verdriet. Met zoveel toewijding en liefde heeft ze alles voor je gedaan.
Dat je stopte met eten was niet goed en daardoor kon Jessica geen insuline spuiten. Een dierenartsbezoekje zou volgen. Ook je oor begon weer vervelend te doen. We hadden verwacht dat je antibiotica zou krijgen en je daar mee geholpen zou zijn.

Maar jee wat bleek dit even zwaar tegen te vallen. Er was wederom een poliep in je oor gegroeid. Hoe dan, na zo'n korte periode? Slechts drie maanden geleden heb je een hele zware operatie gehad om je hiervan te verlossen en nu je daarvan herstelt bent, ben je weer terug bij af.
Een poliep kan natuurlijk terug groeien maar dit is wel heel erg snel. We hebben overleg gehad met jouw chirurg en hij gaf aan dat dit dus een terugkerend probleem is voor je. En dat nieuws betekend dat dit geen waardig leven voor jou is.
Zo'n zware operatie kun je niet aan iedere drie maanden. Het doet hartstikke veel pijn en ook na de operatie doet dit een tijd veel pijn. Zenuwpijn wat echt geen grapje is.
Je zou dan je leven lang operaties ondergaan en van herstel naar herstel gaan. Helaas moesten we de zware keuze maken om jouw te laten gaan.
Niet met een antibioticakuur naar huis maar zonder jou. We gaan je enorm missen allerliefste Sylvester. En dan in het bijzonder onze Jessica, die haar hart en huis voor jou heeft opengesteld en met alles wat ze kon voor jou heeft gezorgd. 
Dag lieverd, rust zacht.