Ukkie/Juno

2 augustus 2016

En de meldingen blijven binnen komen! Gisteren kregen we een melding over een poes met kittens bij het JRL. Meteen erheen en ja hoor, weer een verwilderde familie erbij. Moederpoes met 5 kittens. We gaan daar eerst even voeren op een vaste plek zodat het vangen straks makkelijker gaat.

En er werd een doodziek kitten binnen gebracht. De oogjes zaten helemaal dichtgeplakt door de etter, had het moeilijk met ademen, wilde niet eten en was het aan het opgeven.

We hebben meteen antibiotica gegeven, de oogjes schoongemaakt en gezalfd. En geprobeerd er wat eten in te krijgen, dit is uiteindelijk kittenmelk geworden want iets anders ging er echt niet in.

Vanmorgen zijn we naar onze dierenarts Els gegaan, die gelukkig altijd voor ons klaar staat. Daar heeft de kleine nog een injectie antibiotica gehad en zalf tegen oormijt, helaas kruipen er ook nog heel veel beestjes over deze uk heen.

Vanmorgen zijn we ook meteen begonnen met dwangvoeren met speciale voeding zodat deze kleine heel snel weer beter wordt. En het gaat goed hoor ! Hij begint nu al zelf wat te eten en is al wat levendiger! We zien zelfs al oogjes tevoorschijn komen dus hopelijk komt dat ook helemaal goed.

Na een zware, vermoeiende, spannende nacht gaat het gelukkig wel goed komen met deze uk.

4 augustus 2016

Onze zieke Ukkie doet het super! Hij eet al bijna helemaal zelf zonder hulp en krijgt al praatjes!
Het is echt een ontzettende knuffelkont en geeft alleen maar kusjes.
Te schattig gewoon.
Naar aanleiding van onze oproep heeft Inge een donatie gedaan dus mocht zij onze uk een naam geven.
Vanaf nu heet hij Juno!

Inge, dankzij jou krijgt Juno de medicatie die hij nodig heeft en wordt hij een grote stoere kater. Je bent een topper!

6 augustus 2016

Wij zijn blij, zoooooooooo blij!

Onze lieve Juno heeft al z'n gouden mand gevonden!
Inge maakte als enige een donatie over naar aanleiding van onze oproep dus mocht ze onze zieke uk een naam geven.
En dat bleef alleen niet bij een naam! Juno heeft zijn gouden mandje met diamanten randje gevonden bij Inge!

Inge gaat Juno verder behandelen zodat hij helemaal beter wordt en dan mag deze uk lekker bij haar blijven wonen, beter kan gewoon niet!
En Juno vind het allemaal prima, die kroop lekker bij zijn nieuwe mama en ging ruim een uur lekker liggen spinnen, knuffelen en kusjes geven!

Heel veel geluk samen Juno en Inge!