VANGACTIE VUGHT OKTOBER 2018

Dagelijks zijn we bezig met het vangen, opvangen en verzorgen van zwerfkatten en kittens. Voor de een komt onze hulp gelukkig op tijd, maar gister werden we met onze neus op de feiten gedrukt, dat voor sommigen de hulp te laat is
We weten natuurlijk dat het zo is, dat er kittens buiten op straat sterven, waarvoor geen hulp is, maar het is zo verdrietig.

Eerder dit jaar hebben we al zwerfkatten/kittens gevangen in Vught, maar er bleek nog een gezinnetje rond te lopen.
Een rood kitten, een katertje hebben we in opvang. Hij wordt bij ons gesocialiseerd.
Mama, een mooie rood/witte poes hebben we ook kunnen vangen, ze is gesteriliseerd en we hebben haar zelfs deze week al kunnen herplaatsen.
Op een best wel bijzondere plek, al zeggen we het zelf. Zij woont voortaan in de gevangenis in Vught waar ze meer katten een thuis bieden.
De papa, een wilde rood/witte kater, had helaas erg veel vechtwondjes. Hij is hiervoor behandeld en ook is hij gecastreerd.
Hij heeft zijn vrijheid inmiddels terug gekregen en zijn leven gaat een stuk fijner zijn nu hij gecastreerd is!

En dan het meest verdrietige.
Toen we gisteren papa terug brachten naar zijn vertrouwde plek, de plek waar ze allemaal gevangen zijn, zagen we een dood kitten. Even oud als het rode kitten wat we in opvang hebben. Het is zijn broertje.
Voor hem is de hulp te laat gekomen en hij heeft het niet overleefd.
En zo wordt weer extra duidelijk waar we het voor doen! Het redden van zoveel levens, levens die anders kansloos zijn en ten dode zijn opgeschreven.
Ieder leven telt. Gelukkig hebben 3 van hen een 2e kans gekregen op een beter leven maar het is pijnlijk dat het voor de 4e niet gelukt is.

Rust zacht kleintje. We zorgen goed voor je broertje.